Am nevoie de proteza dentara ?

a. Funcţiile îndeplinite de dinţi sunt: fizionomică, masticatorie, fonetică.

b. Oamenii care nu au dinţi şi încearcă să înghită alimentele cu cafea, ceai sau cu alte lichide pot avea probleme digestive. Chiar şi când lipsesc doar câţiva dinţi regimul alimentar este restrâns deoarece alimentele tari sau fibroase care pretind o bună masticaţie sunt de obicei evitate.

c. Înfăţişarea este afectată de lipsa dinţilor. Ţesuturile moi din jurul gurii se strâng la un loc, iar nasul şi bărbia se apropie, făcând ca o persoană să arate mai în vârstă decât este în realitate.

d. Nici o proteză nu are eficienţa dinţilor naturali

e. Forma şi mărimea maxilarelor, tipul de ţesut şi chiar atitudinea mintală a celui care o poartă, împreună cu capacitatea de a învăţa să o utilizeze, toate acestea joacă un rol hotărâtor în ce priveşte eficienţa protezei

f. Deficienţa lor principală o constituie lipsa de stabilitate. Însă în ce priveşte aspectul, dinţii artificiali pot fi confundaţi cu cei naturali.

g. Proteza dentară vă poate ajuta să preveniţi eventualele probleme digestive, să aveţi un regim alimentar echilibrat şi să vă îmbunătăţiţi capacitatea de vorbire. Şi, cu siguranţă, ea vă va ameliora substanţial aspectul!